Dermal pedikura

Pedikura in nega nog

Redno negovane noge in stopala so pogoj za lahkoten in živahen korak. Poskrbite za njih ter se izognite bolečinam in obrestovalo se bo tudi vašemu zdravju in splošnemu počutju.

Zaupajte nam težave s suho ali razpokano kožo,
vraščenim nohtom ali kurjim očesom,
da vam priskočimo na pomoč in rešimo vaše težave.

Za lahkoten in živahen korak lahko v salonu Dermal
izbirate med naslednjimi vrstami pedikur

Popolna nega nog z zeliščno kopeljo, ki bo zmehčala, nevtralizirala neprijeten vonj, pomagala pri potenju nog in poživila utrujena stopala. Nohte in obnohtno kožico bomo primerno uredili, odstranili trdo kožo in pete obrusili do žametne mehkobe in ob zaključku stopala zaščitili s kremo z izvrstnimi gladilnimi in negovalnimi lastnostmi.

Klasična pedikura vključuje:

zeliščno kopel stopal, diagnozo stopal in nohtov, odstranjevanje trde kože, odstranjevanje obnohtne kožice, skrajšanje nohtov in nanos kreme.

Popolna nega nog z zeliščno kopeljo, ki bo zmehčala, nevtralizirala neprijeten vonj, pomagala pri potenju nog in poživila utrujena stopala. Nohte in obnohtno kožico bomo primerno uredili, odstranili trdo kožo in pete obrusili do žametne mehkobe ter stopala razvajali s posebnim pilingom, ki kožo globinsko očisti. Svežino stopal bomo dopolnili z negovalno masko z osvežilnim učinkom in stopala razvajali z masažo. Ob zaključku glede na potrebe vsakega posameznika prilagodimo tudi negovalno kremo, ki bo tretirala težave ali pa osvežila noge po napornem dnevu.

Spa pedikura vključuje:

zeliščno kopel stopal, diagnozo stopal in nohtov, odstranjevanje trde kože, odstranjevanje obnohtne kožice, skrajšanje nohtov, piling stopal, masažo in masko stopal ter nanos kreme.

Medicinska pedikura je usmerjena bolj v problematiko stopal in nohtov na nogah. Tako je tovrstna pedikura namenjena vsem, ki imajo s svojimi stopali težave, kot so vraščeni nohti, kurja očesa, otiščanci, zelo trda koža in razpoke na peti ter podobno. Medicinska nega nog vas bo rešila omenjenih tegob in vam podarila lahkoten korak brez bolečin.

Medicinska pedikura se lahko kombinira s klasično pedikuro ali pa se zgolj posvetimo določenemu problemu.

Trajanje postopka je odvisno od problematike. Svetujemo vam tudi nego doma, da bo željen rezultat lažje in hitreje dosežen.

Problemi stopal, ki jih uspešno odpravljamo:

Pri vraščenem nohtu se ta vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje, včasih tudi bakterijsko okužbo.

Vzroki za vraščanje nohta so največkrat poškodba, preozki čevlji in nepravilno pristriženi nohti.

Vraščen noht saniramo tako, da odstrižemo vraščen del nohta in očistimo nohtni kanal. Če je potrebno namestimo tudi medicinsko sponko, s katero najbolj učinkovito rešujemo in preprečujemo ponovno vraščanje nohta. Nameščanje je popolnoma brez bolečin, ravno tako odstranitev ali zamenjava sponke. Primerno sanirani vraščeni nohti, z dobro obravnavo in nego ne bodo več problem.

Kurja očesa so odebelitve kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. Nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko.

Saniramo ga tako, da najprej odstranimo odvečno trdno kožo nato pa še stržen, ki je na sredini in je vzrok za bolečine. Odstranjevanje je brez bolečin. Posebni pripravki in strokovna obravnava vam z garancijo omogoča, da se znebite tegob.

Otiščance odstranjujemo nežno s posebno tinkturo in piljenjem. Na vaši koži ne boste čutili posega, saj z nežnim delovanjem uree in salicilne kisline do dobra zmehčamo in odstranimo trdovratno težavo.

Razpoke na peti oziroma ragade nastanejo predvsem zaradi odvečne trde kože.

Ragade očistimo in odstranimo trdo kožo ter jo zaščitimo, da se razpoke zacelijo. Odprte razpoke je nujno potrebno dobro sanirati in zaščititi saj so te zelo dovzetne za bakterije in viruse.

Noht se vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje, včasih pa tudi bakterijsko okužbo. Vraščen noht je najbolj pogost pri palcu in prizadene tako moške in ženske, kot tudi otroke. Vzroki za vraščanje nohta so največkrat poškodba, preozki čevlji, uživanje nekaterih zdravil in nepravilno pristriženi nohti.

Z medicinsko sponko zdravimo vraščene nohte. Gre za sponko, s katero korigiramo nohte na rokah ali nogah in je v bistvu podobna sponki, ki korigira zobe. Ta medicinska sponka je ključnega pomena pri reguliranju naravne rasti nohtov.

Medicinska sponka je namenjena vsakomur. Nosijo jo lahko otroci, tudi diabetiki, alergiki na nikelj in drugi.

Namestitev medicinske sponke poteka posamično, kjer stranka ne čuti bolečin in ni potrebe po lokalni anesteziji. Gre za inovativno metodo in pomeni alternativo operacijam. Stranka po namestitvi medicinske sponke čuti hitro olajšanje, ker je območje ob nohtu ali koži razbremenjeno. Sponka ne prinaša težav pri nošenju obutve.

Medicinska sponka pomaga pri naslednjih težavah:

  • vraščenih nohtih
  • močno zakrivljenih nohtih
  • rahlo vraščenih nohtih kot preventiva
  • deformaciji nohtov
Dermal nega stopal

Lepota se prične pri stopalih : )