Pomanjkanje časa, gibanja in nepravilna prehrana povečujejo število ljudi s prekomerno telesno težo.

Stroga dieta, močna volja in trdo delo v telovadnici lahko pripomorejo k zmanjšanju telesne teže, vendar pa običajno ne odpravijo trdovratnih maščobnih blazinic na trebuhu, bokih in stegnih.

Dolga leta je bil kirurški poseg, liposukcija, edina rešitev za tovrstne probleme.

V studiu Dermal vam je na voljo alternativa liposukciji – to je KAVITACIJA 🙂

Kavitacija predstavlja neinvazivno, nebolečo, varno in hitro alternativo liposukciji ter hkrati tudi izjemno učinkovito anticelulitno terapijo. Oblikovanje različnih predelov telesa ne zahteva anestezije in dolgotrajnega okrevanja ter ne pušča brazgotin.

  • Neinvazivne in neboleče terapije, ki omogočajo hitro, varno in učinkovito oblikovanje telesa.
  • Natančno odstranjevanje lokalnih maščobnih oblog in celulita na različnih delih telesa brez dolgotrajnega okrevanja.
  • Rezultati so vidni že po prvi terapiji.
  • Nadaljnji posegi še dodatno zmanjšajo obseg tretiranega dela telesa.


Vakuumska kavitacija omogoča
koncentracijo energije na točno določeni globini v tkivu, kar zagotavlja selektivno razbitje maščobnih celic v podkožju. Površina kože, žile, živci in mišice pri tem ostanejo nedotaknjeni. Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

Vakuum ustvari kožno gubo in jo tesno pritisne ob aplikator, kar močno poveča selektivnost in varnost terapije. Kombinacija namreč zagotavlja, da efekt kavitacije nastane le v kožni gubi ter tako učinkuje samo in edino na maščobno tkivo v podkožju. Pritisk na tkivo je nadzorovan in konstanten, kar bistveno pripomore k ponovljivosti terapij in zmanjša vpliv same tehnike dela na končne rezultate.

Kavitacija je namenjena tako ženskam, kot tudi moškim, ki imajo težave z maščobnimi oblogami ali celulitom.
S kavitacijo usmerjeno odpravljamo celulit in maščobne obloge na različnih delih telesa, vendar predvsem na trebuhu, bokih, zadnjici, stegnih, zgornjih delih rok in kolenih.

Kavitacija ne zahteva posebnih priprav na terapijo. Prvi korak je merjenje obsega predela telesa, ki bo obravnavan. Sam postopek pa se izvaja z aplikatorjem oziroma ultrazvočno glavo, s katerim s krožnimi gibi obravnavamo problematičen predel telesa. V eni terapiji obravnavamo samo en del telesa, npr. trebuh, zadnjico.

Postopek traja od 20-40 minut, odvisno od velikosti predela in debeline maščobnih oblog. Poseg se izvaja simetrično na obeh straneh telesa v enakem trajanju.

Uporabniki kavitacijo večinoma opisujejo kod nebolečo, pri nekaterih je zaradi bolj občutljivega maščobnega tkiva zaznati manjšo bolečino. Manjšo neprijetnost lahko predstavlja le specifični zvok, ki je slišen med postopkom.

Rezultati kavitacije so na splošno odvisni od obravnavanega dela telesa, starosti in presnove posameznika.

Pri večini uporabnikov so rezultati vidni že po prvem postopku, saj se obseg zmanjša od 1-4 cm. Nadaljnji tretmaji še dodatno zmanjšajo količino maščobnih celic na obravnavanem delu telesa in s tem tudi njegov obseg. Za dosego vidnejših rezultatov se priporočajo vsaj 3 ponovitve.

Za boljše rezultate se priporočata prehrana z nizko energijsko vrednostjo in telesna aktivnost, ki lahko prispevata k dolgotrajnejšemu rezultata terapije.

Boljše rezultate kavitacije dosežemo tudi v kombinaciji z limfno drenažo.

Naj Vam urejenost dvigne samozavest : )