Dermal masaže

Masaže v kozmetičnem studiu Dermal

Masaža spada med najstarejšo, najpreprostejšo in najprijetnejšo obliko zdravljenja. Ima zelo bogato in več tisoč let staro zgodovino, skozi katero so jo uporabljale prav vse kulture po celem svetu.

Masaža je dotik, ki je dandanes še kako pomemben. Brez njega bi lahko hitro postali depresivni in razdražljivi. Razširjeno je prepričanje, da redna masaža koristi vsem ljudem, ne glede na starost. Na Zahodu je bila koristnost masaže od nekdaj priznana tudi na področju športa, kasneje pa se je njena raba preselila na druga področja.

Ugodni učinki masaže se kažejo na koži, mišicah, živčevju, sklepih, presnovi, krvnem obtoku, limfnem sistemu ter na psihičnem stanju, ki predstavlja sprostitev uma in duha.

Masaža odpravlja napetost, preganja nespečnost ter sprošča boleče mišice, torej poskrbi za dobro počutje. Nekateri so prepričani, da že samo ugodje, ki ga povzroča masaža, pozitivno vpliva na zdravje.

Masaža je najstarejša in najbolj naravna metoda zdravljenja in ohranjanja zdravja. Sprošča celo telo in um. Ker za masažo uporabljamo kakovostna masažna olja, je učinek na kožo tudi kozmetičen.

Klasična masaža učinkuje na človekovo zdravje večplastno, saj izboljšuje krvni obtok, sprošča mišice, pomaga k boljši in hitrejši obnovi tkiv, omehča zatrdline in zlepljena tkiva, poživi centralni in periferni živčni sitem, izboljša psihično počutje, spodbuja prebavo in s stimulacijo limfnega sistema pospešuje izločanje odpadnih snovi.

Pri masaži se uporablja elemente glajenja, gnetenja, točkovne masaže in vtiranja, s poudarkom na problematičnih mestih posameznika.

V studiu Dermal nudimo klasično masažo celega telesa in klasično masažo hrbta ter vratnega predela.

Učinki masaže na telo:

 • izboljšanje krvnega obtoka
 • izboljšanje limfnega obtoka
 • boljša in hitrejša obnova tkiv
 • hitrejše odplavljanje presnovnih produktov
 • zmanjševanje oteklin
 • zmehčanje zatrdlin in zlepljenih tkiv
 • boljša sklepna gibljivost
 • bolj elastična, vitalna in mehansko odporna koža
 • izboljšanje dihalnih funkcij
 • izboljšanje psihičnega počutja
 • sprostitev in raztegnitev skrajšanih kit in mišic
 • poživitev živčnega sistema

Karitejevo maslo pridobivajo iz oreščkov mogočnega afriškega drevesa karite in je bogato z vitamini A, E in F. Idealno je za suho in zrelo kožo, saj jo nahrani, navlaži ter ji vrača prožnost in elastičnost. Ugodno in pozitivno vpliva tudi na nekatera problematična stanja kože, kot so razdražena, razpokana in srbeča koža.

Masaža s karitejevim maslom je sproščujoča masaža celotnega telesa, ki jo še posebej priporočamo, ko je vaša koža suha in občutljiva, a tudi za sprostitev po napornem dnevu. Blagodejno glajenje in gnetenje mehkih tkiv vas bo popeljalo v stanje popolne sprostitve, vaša koža pa bo svilnato mehka in gladka.

Masaža s kokosovim oljem aktivira živčne končiče in spodbuja krvni obtok. Tovrstna masaža lajša in pospešuje zdravljenje, pomiri živčno napetost, ter zdravi pogoste zdravstvene težave, kot so: nespečnost, problemi z glavoboli in mnoge druge zdravstvene probleme.

Poleg sproščujočega učinka masaže vam to razvajanje nudi tudi negovalni učinek, saj je kokosovo olje eno najbolj kvalitetnih olj, ki kožo ne samo neguje, ampak tudi upočasnjuje znake staranja na koži.

Anticelulitna masaža se po načinu izvajanja približa klasični masaži. Bistvena razlika se kaže v intenzivnosti izvajanja na problematičnih predelih, kjer lahko občutimo tudi rahlo bolečino, ki pa je vzdržna.

Anticelulitno masažo uporabljamo proti celulitu, neelastični in ohlapni koži, strijah in limfnih blokadah.

Masaža proti celulitu je učinkovita, ker zdravi problem tam, kjer se nahaja.

Najprej izvedemo ogrevanje podkožnega tkiva in nadalje z gnetenjem izboljšamo pretok krvi v mišicah in vzpodbudimo mikrocirkulacijo ter limfni obtok. Pri masaži uporabljamo kakovostna olja in kreme, ki njen učinek podaljšajo in izboljšajo.

Za optimalni učinek anticelulitne masaže priporočamo vsaj 10 ponovitev, ki jih izvajamo 2-3 krat tedensko. Priporočljive ponovitve so sicer odvisne od stopnje celulita.

Toplota pravkar upihnjene sveče s sladkim vonjem, prijetno odišavljen vosek z naravnimi eteričnimi olji, ki se spaja z vašo kožo in sproščujoči učinek masaže… Vzemite si trenutek zase in si privoščite masažo s svečami Čokomint, ki je topla, nežna in sproščujoča.

Masaža s svečami Čokomint razvaja vaše telo in sprosti vse napetosti. Še posebej jo priporočamo za suho in utrujeno kožo, saj to izdatno nahrani, jo pomirja in učinkovito zaščiti pred staranjem. Čokolada kožo nahrani z olji in kakavovimi maščobami, ki vsebujejo encime, aminokisline, minerale in antioksidante. Sama masaža pa povzroči tudi stimulacijo serotonina – hormona sreče.

Masaža s svečami Čokomint je topla, nežna in sproščujoča.

Sklop masažnih tehnik za sprostitev in lajšanje napetosti v mišicah.

Športno terapevtsko masažo izvajamo podobno kot klasično masažo, le da je običajno močnejša in intenzivnejša. Tovrstna masaža pospešuje obnavljanje mišičnih tkiv in hkrati preprečuje možne poškodbe kot posledico pretreniranosti.

Osnovni namen športno terapevtske masaže je v tem, da v čim krajšem času izločimo iz telesa mlečno kislino in ostale odpadke, zmehčamo otrdelost mišic, odpravimo bolečine in s tem omogočimo hitro regeneracijo tkiv.

Pri športno terapevtski masaži usmerjamo pozornost na masažo različnih delov telesa, skladno s potrebami in željami posameznika.

Refleksna masaža stopal je starodavna umetnost zdravljenja in sproščanja, ki deluje po načelu, da so telesni organi, vključujoč možgane preko energetskih kanalov povezani s konicami stopal.

Pri tovrstni masaži s posebnimi tehnikami izvajamo fizični pritisk na točno določene točke na stopalih in smo pri tem osredotočeni na odkrivanje blokiranih energijskih kanalov. Bolečina ob pritisku na točko pove, da so v pretoku energije prepreke. Z masažo in pritiskanjem na občutljivo točko sprostimo energijski kanal, spodbudimo pretok energije in v telesu ponovno vzpostavimo ravnovesje. Posledično se izboljša počutje in zdravje.

Refleksna masaža stopal se je izkazala kot izredno učinkovita oblika naravne terapije pri:

 • bolečinah v hrbtenici
 • migrenah in glavobolih
 • motnjah spanja
 • športnih poškodbah
 • neredni prebavi
 • artritisu
 • težavah povezanih s stresom

Edinstvena masažna tehnika z bambusovimi palicami nudi stranki popoln občutek lagodja in sprostitve.

Masaža z bambusovimi palicami sicer uporablja splošna načela masaže, njeni ugodni učinki pa se kažejo na koži, mišicah, živčevju, sklepih, presnovi, krvnem obtoku, limfnem sistemu ter na psihičnem stanju.

Bambusova palica nadomešča terapevtove roke in kot taka nudi globljo in trdnejšo masažo. Terapevt palico valja po mišicah, kar pomaga pri sproščanju napetosti in zmanjšanju vozlov.

Z masažo je VSE BOLJŠE : )