Elos nega kože pred in po postopkih

Elos nega kože pred in po tretmajih

Eden od pogojev za uspeh postopkov Elos je tudi dosledno upoštevanje navodil o negi kože, kar vam bomo predstavili v nadaljevanju.
Elos nega kože pred tretmajem

Kaj morate vedeti pred Elos tretmajem

3 tedne pred posegom lahko dlačice odstranjujete le z britvico. Prepovedano je odstranjevanje z depilacijskimi kremami, voskom in pinceto! Elos nega kože.

3 tedne pred posegom za nego kože ne uporabljajte eteričnih olj, parfumiranih krem in foto-aktivnih mazil in zdravil. Elos nega kože.

3 tedne pred posegom ne uporabljajte sredstev za samoporjavitev. V tem času je prepovedano sončenje in uporaba solarija. Pri izpostavljenosti soncu je potrebno zaščititi kožo s čim višjim zaščitnim faktorjem. Elos nega kože.

Nekatera zdravila povečajo foto-senzitivnost. Prosimo, da s seboj prinesete seznam zdravil.

Na dan posega na kožo ne nanašajte ničesar! Make- up, losjon ipd. morajo biti pred posegom odstranjeni.

Pravilna nega po Elos tretmaju

Na tretiranem predelu kože se lahko pojavi blaga rdečica, ki lahko traja nekaj ur do 2-4 dni. Občutek je rahlo pekoč. Vendar v večini primerov ni nobene reakcije.

V primeru vraščenih dlak se lahko na mestu pojavi rahla opeklina, ki je le začasna. Pustite jo, da odpade sama. Elos nega kože.

Pri tretmaju kapilar na obrazu se pojavi rdečica. Obraz je potrebno hladiti z na sobni temperaturi ohlajenimi kamilicami (ne z ledom). Elos nega kože.

Za nego uporabite Bepanten ali hladilno mazilo oziroma kremo, ki vam jo bomo svetovali v salonu.
Prvi dan se ne umivajte s pretoplo vodo in ne uporabljajte agresivnih mil.

Nekaj dni po posegu je prepovedano izpostavljanje UV žarkom, soncu in solariju. Obraz večkrat dnevno zaščitite s čim višjim zaščitnim faktorjem. Lahko uporabite tudi tekoči puder, ki ga poznate in za katerega veste, da na vaši koži ne povzroča alergičnih reakcij.

Elos nega kože po tretmaju

Odstranimo
dlake

Odstranimo
akne

Učvrstimo
kožo

Kožo
pomladimo